Jak změnit svůj životní styl a cítit se šťastnější každý den
Poslední dobou přemýšlím, jak vlastně změnit svůj životní styl, protože se cítím pořád unavená, i když spím docela normálně. Mám pocit, že jsem pořád v nějakém kolotoči práce, domácnosti a telefonu. Zajímá mě, jestli někdo z vás fakt udělal nějakou změnu v každodenních návycích a pomohlo mu to cítit se líp nebo šťastněji. Co u vás fungovalo jako první krok, když jste začínali něco měnit?
10 Views

Já jsem to řešila dost podobně asi před rokem, taky jsem byla pořád vyčerpaná a měla jsem pocit, že jedu jen na autopilota. U mě pomohlo začít úplně jednoduše – ne žádné velké změny najednou, ale spíš malé věci. Ráno jsem si dala 10–15 minut bez mobilu, jen kafe a ticho, a večer jsem začala chodit aspoň na krátkou procházku, i kdyby jen kolem domu. Zjistila jsem, že když člověk zpomalí, tak se to psychicky začne srovnávat.
Taky jsem o tom četla pár zajímavých věcí a diskuzí tady: V zákulisí CZ https://vzakulisicz.com/ – hlavně mi pomohlo, že jsem viděla, že v tom není člověk sám a že spousta žen řeší úplně stejné věci, jen o tom moc nemluví. Hodně dělá i to, že si člověk nastaví hranice s telefonem – já třeba vypínám notifikace po 21. hodině, a spánek se mi zlepšil víc, než jsem čekala. Neříkám, že to je zázrak, ale po pár týdnech jsem měla víc energie a nebyla jsem tak „rozbitá“ během dne.