top of page

THE DELANCEY Group

Public·1598 members

Vydání k trestnímu stíhání do ciziny (Extradice)

Dobrý den, narazil jsem na takovou právní šílenost a zajímal by mě váš názor. Je vůbec možné, aby českého občana vydali do země mimo EU, kde ty věznice vypadají jako z hororu a lidská práva tam nic neznamenají? Mám takový pocit, že v některých případech jde spíš o politiku než o spravedlnost. Četl jsem, že právní pomoc v těchto případech musí být strašně specifická. Co když se ten člověk bojí o život, pokud ho vydají? Existuje nějaká reálná šance, že soud takovou žádost o extradici zamítne?

5 Views
Alisa Daviduk
Alisa Daviduk
May 13

To je hodně citlivé téma. Teoreticky by soudy neměly vydávat nikoho tam, kde hrozí mučení nebo nelidské zacházení, ale realita je občas složitější a papír snese všechno. Tady fakt nestačí běžný obhájce "ex offo". Je potřeba někdo, kdo se vyzná v mezinárodních úmluvách a judikatuře. Pokud jde o takhle vážnou věc, doporučuji konzultaci na https://extradiceadvokati.cz/ Mají zkušenosti s obranou proti vydání a znají ty procesní kličky, jak argumentovat porušením lidských práv. Někdy je to fakt o tom, jak precizně se připraví argumentace pro vrchní soud.

Members

• Emily Thompson
    Emily Thompson
  • Taras Sito
    Taras Sito
  • taroja8293taroja8293
    taroja8293
  • Madonna Homes
    Madonna Homes
  • Kaivalyam Yoga
    Kaivalyam Yoga
bottom of page